Aktiviteter

Lapplands magiska natur och de evenemang som ordnas på orten bjuder på olika slags program under alla årstider. Från vårt hotell är det lätt att bege sig till Pallas-Yllästunturis vandringsleder som tar dig genom växlande landskap av orörda skogar och myrar.

Jussan_tupa_aktiviteetit7.jpg

Jussan_tupa_aktiviteetit5.jpg

På vintern

Enontekis har cirka 200 km skidspår i naturen och Finlands längsta skidsäsong. I skidcentret Hetta Hiihtomaa finns förutom slalombackar även en egen hundrameters backe för barnen samt en trevlig pulkbacke. Man kan även utforska snöns och isen egenskaper genom att hyra en sparkstötting av oss eller genom att pröva spela frisbeegolf i snöskor vid skidcentret Hetta Hiihtomaa.

Det finns gott om snöskoterleder i Enontekis. Du kan använda Fortsstyrelsens snöskoterleder efter att du löst ut ett spårtillstånd vid Fjäll-Lapplands naturum. Snöskoter kan du hyra av oss.

De lokala guiderna erbjuder olika utflykter. Hur låter det t.ex. med en utflykt för att fotografera norrskenet?

På sommaren

Ounasjärvi och den fritt strömmande Ounasjoki är på sommaren ett verkligt underland både för fiskare och kanotister. Bege dig ut på en vandringsutflykt, terrängcykelutfärd eller för att jaga i sällskapet av en lokal guide - eller gör precis vad som faller dig in. Du kan njuta av midsommarnattens sol hela dygnet runt i två månader. Kanot kan du hyra av oss och fisketips finns på Enontekis fiskeområdes webbplats.

Aktiviteter för grupper i Vuollikka

I Vuollikka ordnar vi på beställning olika friluftsaktiviteter för grupper, t.ex. husky-, häst- och rensafari, pilkning, skridskoåkning, åkning med sparkstötting samt backåkning med pulka och rattkälke. De närmaste snöskoterlederna börjar praktiskt taget på gården.

Jussan_tupa_aktiviteetit6.jpg

Jussan_tupa_aktiviteetit4.jpg

Priser för hyrning av utrustning

Snöskoter

Polaris Indy 550 Sport Touring: 70 € / 2 h, 85 € / 3 h, 140 € / dygn (9-17)
Polaris Indy Lxt: 90 € / 2 h, 110 € / 3 h, 160 € / dygn (9-17)

I hyrespriserna ingår trafikförsäkring med en självrisk på 1 000 euro samt körutrustning för en person. Skotrarna är fyllda med bränsle och olja vid uthyrning och de bör fyllas innan skotern återlämnas.

Körutrustning            25 €/dygn
Släde 25 €/dygn
Kanot för paddling i älv

30 €/dygn, 130 e/5 dygn, 160 €/vecka
I hyrespriserna ingår flytväst, paddlar och ett vattentätt kärl för tillbehörigheter.

Sparkstötting 15 €/dygn
Långfärdsskridskor (utan skor)

10 €/dygn

Stiga- rattkälke            5 €/dygn
Pulka 3 €/dygn