Hotell Jussan Tupa

I Hotell Jussan Tupa trivs du garanterat, oberoende av om du är på semester eller på arbetsresa. Vi står till tjänst året runt mitt i Enontekis kommuncentrum Hetta. All väsentlig service finns i omedelbar närhet av hotellet.

Jussan_tupa2.jpg

Jussan_tupa_respa.jpg

Hotellet har 32 rum och 58 bäddar, två bastur, simbassäng samt en beställningsbastu med stuga och öppen spis, dit du också har möjlighet att beställa uppfriskande drycker. Vår restaurang har A-rättigheter och plats för 192 gäster. Vi serverar äkta lappländska delikatesser och även mer internationella smakalternativ. I hotellets allmänna utrymmen finns gratis WiFi-förbindelse och i lobbyn finns en liten souvernirbutik.

För fester, möten och andra evenemang kan du även boka vår beställningsrestaurang Vuollikka, med plats för 150 personer. Restaurangen har ett lugnt och naturskönt läge vid Ounasjärvis strand. I anslutning till Vuollikka finns också en stämningsfull kåta med plats för 30 personer. 

Företagets historia

Hotell Jussan Tupa har varit i samma släkts ägo alltsedan det grundades. Företaget som började som ett hembageri år 1962 och som senare har byggts om från vandrarhem till hotell grundades av Laine och Juhani Niemi. Deras historia börjar då Juhani fungerade som chaufför åt en sångkör som var på turné i Lappland.

Juhani som var hemma från Österbotten fick snabbt det lokala smeknamnet "Jussa". Numera drivs företaget av grundarparets ättlingar.

Jussan_Tupa_historia2.jpg

Jussan_Tupa_historia1.jpg